Enchiladas cu pui si porumb

de Rocsi in Pui, 4 Oct 2020 | 18101 vizualizari

 

De mult timp urmaresc sa pregatesc o enchiladas, pentru ca, de cate ori vedeam o reteta pe net, ma incanta. Iar acest week-end a fost potrivit pentru acest preparat. Eu nu l-am facut foarte picant, pentru ca nu ne place, in rest nu pot decat sa spun ca este o reteta grozava, faina, de pregatit din cand in cand, asa pentru rasfat!

 

INGREDIENTE

    • 500 gr piept de pui dezosat
    • 200 gr boabe de porumb din conserva
    • 6 lipii
    • 200 gr cascaval
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper
    • patrunjel verde

Pentru sosul de rosii:

  • 500 gr pasata de rosii
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 2 lingurite condiment cu peperoncino (ardei iute)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchiladas cu pui si porumb:

Pentru inceput pregatiti sosul: Ceapa curatata o tocati marunt. Usturoiul curatat il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete mici. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul Le inabusiti la foc mic 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul kapia. Dupa alte 2 minute, puneti pasata de rosii si condimentul cu peperoncino. Presarati sare, piper si boia de ardei iute, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana se ingroasa sosul, dar nu foarte tare. Il dati deoparte, puneti 6-7 linguri din sos intr-un bol.

Pieptul de pui spalat, il stergeti cu niste servetele, apoi il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Presarati sare, piper, il lasati la foc potrivit, pana se rumeneste usor. Peste sosul usor racorit, puneti bucatile de pui rumenite si porumbul. Amestecati totul. Luati cate o lipie, puneti pe o margine cam 3 linguri de umplutura cu pui. Rulati usor, dar bagati capetele lipiilor in interior, asta pentru a nu iesi sosul, dar nu este obligatoriu. Puneti jumatate din sosul oprit intr-un vas ceramic, apoi asezati rulourile obtinute. Deasupra le ungeti cu restul de sos. Cascavalul il dati pe razatoarea mea, il presarati deasupra.

Introduceti vasul in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, pana enchiladas este frumos rumenita deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca inainte sa fie servita. Presarati patrunjel verde tocat deasupra.

Mama, mama, ce bunatate este! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchiladas cu pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ksenya 1

06.10.2020, 09:26

imi place!

Rocsi 1

06.10.2020, 18:03

Multumesc mult tuturor! Este o reteta minunata, merita sa o incercati! Puteti face alta umplutura daca nu va place asta!

abstract01 1

06.10.2020, 22:49

buuna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui tocat